Борисов не носи маска, Министерският съвет плаща глобата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият премиер Бойко Борисов е успял да се отърве от една от двете глоби за неносене на маска на закрито. Това става ясно от отговори на здравнитте инспекции в Ловеч и Кюстендил по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Вместо на Борисов глобата за това, че е бил без маска при посещението си в храма “Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч е наложена на администрацията на министерския съвет. Че подобна маневра готви местното здравна инспекция се знаеше, се знаеше още през миналата година. Сега санкцията от 1000 лв. е била събрана, става ясно от отговора. Парите са платени по банков път.

Бившият премиер все пак е бил глобен за подобно нарушение. Борисов е платил 300 лв. заради неносене на маска при посещение в Рилския манастир миналото лято.

Освен на него е наложена глоба и на “лице” от екипа му, пишат от здравната инспекция в Кюстендил. Акт е съставен и на тогавашния регионален министър Петя Аврамова. Тя също е платила 300 лв.

Въпреки че многократно е подкрепял противоепидемичните мерки, с действията си бившият премиер е демонстрирал точно обратното. Многократно Борисов се е показвал без маска и в закрити пространства и сред много хора.

През миналата година бившият премиер преболедува коронавирус. Наскоро той реши да се ваксинира, за да даде пример. Борисов избра препарата на “Модерна”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар