ГЕРБ изпраща Десислава Атанасова в КС, Бойко Борисов поема парламентарната група

Борисов: Не съм отправял оферта към Радев, абсурдно е да се говори за импийчмънт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично отрече да е канил президента Румен Радев да се включи в сглобката и апелира да си каже кой от колегите му го е направил. Такъв намек вчера направи вицепрезидентът Илияна Йотова, която каза, че държавният глава е бил канен от управляващите да се присъедини към тях, а днес соцдепутатът Георги Свиленски подкани Борисов да обясни дали не е бил самият той.

“Тъй като аз не съм отправил такава оферта, да попитате лидерите на другите партии от сглобката, кой е отправил такава оферта. Госпожа Йотова надали си го е изсмукала от пръстите”, коментира Борисов пред парламентарните репортери.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да се сложи край на войната между институциите, защото вече не е останал политически лидер без залепен етикет. Той категорично се обяви против импийчмънт на Румен Радев от президентския пост. “За импийчмънт е абсурдно да се говори и да се мисли за човек, който е пряко избран от народа! Както е абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да говори като партиен лидер и да не харесва до този момент нищо, което се е случило в България, освен служебните правителства. И ние не харесваме служебните правителства”, коментира лидерът на ГЕРБ.

“Лепенето на етикети доведе до тоталното смразяване на хората. В момента в България няма лидер без залепен етикет”, каза Борисов. “Много е важно да работим с уважение. Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети”, апелира Борисов. И напомни, че в един момент се налага да се правят коалиции, защото никой не може да управлява сам. По повод думите на Радев, че е нужна политическа алтернатива, Борисов каза: “Това го слушам от 20 години”.

Според него е нарушение на Конституцията и политически некоректно, защото, “когато се изказваш от последна инстанция, а в същото време има политически проект зад тебе… И тогава всички ще ни припомняте какво сме говорили по темата. Има държави с по 4,5,6 партии в коалиция, които са различни, но след това се търси някакво управляващо мнозинство. Ние нито за миг не сме се харесали с ПП, ДБ, ДПС, но това беше без алтернатива”, заяви Борисов.

Той категорично се обяви против политическа намеса с назначения в спецслужбите и показа, че на този етап не одобрява намеренията за реформа в тази посока от страна на партньорите му от ПП-ДБ.

“До този момент се искат политически наначения там. Считам, че това е грешно”, категоричен е Борисов и припомни, че зам.-шефът на ДАНС е политическо назначение на ПП. “Получава се парадоксът, който брани службите, е единственият, който няма никакво отношение по тяхното назначение”, каза за себе си Борисов. И се аргументира: “Вярвам, че власт – власт възпира. И когато посяваш ветрове, винаги жънеш бури”, предупреди той.

Лидерът на ГЕРБ анонсира още, че евентуално резултати за състава на ротационния кабинет ще има след около 10-15 дни, тъй като в момента политическите лидери не се месили на Мария Габриел и на Николай Денков.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар