Борисов: Обаждам се на министър в 3 посред нощ, жена му пита: Кой идиот звъни?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Всъщност когато не мога да заспя, особено когато нещо важно има да се случва, гледам тавана и си проигравам различни варианти.

Случва се да стана в 3-4 ч. сутринта и звъня по телефона на колеги министри или шефове на агенции, ако имам да си изясня даден въпрос.

Когато не мога да намеря някой, пращам патрулката да им каже да вдигнат телефона, защото има някои, точно семейните. Имам такъв случай, звъня неколкократно на колега, питам „Спиш ли?“, никой не спи, всеки вика „Не, не, как ще спя?“ и в това време чувам жена му да вика: „Кой идиот ти звъни по това време?“

Това заявява министър-председателят Бойко Борисов в интервю за утрешния брой на „Труд“.

Премиерът казва още:

„Без ГЕРБ никоя друга партия не може да направи правителство. В същото време тия, които говорят за предсрочни избори, а искаха от мен да им се кълна, че няма никога да отида на предсрочни избори, и аз го изпълнявам това като ангажимент към тях, знаят прекрасно, ако минат границата на добрия тон и правителството си тръгне, защото то не може да падне, а може да си тръгне, един месец след това, след изборите, те ще трябва да дойдат при мен да си говорим за правителство. Просто няма да има среща.“

Премиерът уточнява и че с Радан Кънев си честитили Коледа.

„Желая му във всяко едно отношение само добри неща да му се случват. Давам го за пример, защото той е най-амбициозен от всички опозиционни партии в парламента. Хипотеза – спечелва предсрочни избори. Приемаме, че е първа политическа сила. Ако след своята опозиционна дейност в парламента е свалил това правителство, е естествено да не участваме в никакви разговори с него.

И трябва да отиде при БСП, при ДПС, да се разбере с тях. Ако си го представяте технологично, аз не мога да си го представя добре, защото сега аз съумявам с много усилия и нерви и стискане на зъби в някои случаи, но имам добър диалог и с БСП, и с ДПС, и с АБВ и с ПФ, с колегите министри от Реформаторския блок. Е, невинаги всичко е гладко, но винаги може да намерим решение“, заявява още премиерът.

Борисов разсъждава и за президентските избори през тази година и готовността на ГЕРБ за тях. ГЕРБ има пет възможности за кандидат за държавен глава, между които и жени. Но премиерът още не е споделял номинациите си със своите съпартийци. Твърди обаче, че той няма да се кандидатира.

„Чакам да видя към юни, юли в какво състояние ще е държавата, кои сектори ще са по­ добре, за да си направя сметка дали мога да оголя някой от тях, като взема потенциален кандидат за президент“, обяснява той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар