Борисов остана без охрана от НСО

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Охраната на Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Иван Гешев, министрите, президентската администрация и първата дама е свалена. Председателят на парламента Ива Митева обяви за приети промените в Закона за НСО. Това съобщи самата тя след почивката на парламента и след поредица от скандали от вчера до днес.

„Продължаваме заседанието. Аз предложих процедура за връщане на гласуването по двата законопроекта. Тук в пленарна зала чух, че правилникът не е нарушен и решенията, които са взети, са валидни. Председателят на Народното събрание не е прекратил заседанието, след като е установил кворума, удължил е заседанията и по искане на народния представител Мая Манолова е направена проверка на кворума преди гласуването на законопроектите за НСО. Установява се кворум от 125 присъстващи, веднага след това е проведено гласуване, на което за са гласували 101 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на Закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители“, каза още Ива Митева.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че преди повече от час Митева е твърдяла, че процедурата не е спазена и именно за това е предложила като точка първа да влезе в дневния ред отново прегласуването на двата законопроекта.

„Сега правите точно обратното с аргумент, че процедурата е спазена и за това законопроектът на „Има такъв народ“ за изменение и допълнение на Закона за НСО вчера е бил приет“, каза още Десислава Атанасова.

Ива Митева призова Десислава Атанасова да обжалва това нейно решение пред Конституционния съд, предаде „Фокус”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар