Борисов отговори на главния прокурор: Не съм в позиция да давам посланически постове

Борисов отговори на главния прокурор: Не съм в позиция да давам посланически постове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече твърденията на главния прокурор Иван Гешев, че му е предлагал посланически пост преди месеци, за да се оттегли доброволно от прокуратурата. Коментара той направи в кулоарите на парламента малко след изявлението на Гешев и скъсаната оставка, и непосредствено преди срещата за участие в експертно правителство с ДПС.

“Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да било, освен на него, когато стана атентатът да изразя загриженост, съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството му е боклук”, коментира Бойко Борисов пред медиите в кулоарите на парламента.И напомни кой назначава посланици. “Не съм в позиция да давам посланически постове, които се подписват от президента. “На никого не съм се обаждал, на никого указания не съм давал”, отсече лидерът на ГЕРБ.


Той се възмути, че от три години някои политици и партии искат оставката на Гешев, а сега, щом заговорила за това Мария Габриел, ГЕРБ станали лошите.

 “Не чух Христо Иванов, не чух Кирил Петков, не чух “Възраждане”, не чух ИТН, само аз съм му виновният”, негодува Борисов и изреди още имена и политически формации. “Три години се иска оставката на Гешев от всички политици. Когато Габриел заговори за оставката, “ние станахме лоши”, отбеляза Борисов. 

“Да наречеш избраниците на народа “боклук”, също не е редно. Никакви листчета и предупреждения не съм изпращал. Аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети”, добави той по отношение на механизма за контрол над главния прокурор и въвеждането му през законодателството.

Борисов заключи, че атаката е инспирирана от някой, който не иска да има редоен кабинет.

“Още повече съм убеден, че има сили, които, като видят, че ще се състави правителство, се задействат със страшна сила”, каза Борисов. Той не посочи имена и не даде подробности кого визира.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар