Борисов отново показа, че парламентарната група на ГЕРБ се управлява от него, а не от народа

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов си призна, че не народът, а той упражнява контрол върху парламентарната група на ГЕРБ и така върху законодателната власт.

В демократичните държави с парламентарно управление народът има пълната власт да дава възложения на законодателната власт.

Република България официално е демократична държава с парламентарно управление. Дори конституцията на държавата започва с член за това, кой е суверенът и за произхода на властта:

Чл. 1. 
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Това е върховният закон на Република България и никой на територията на страната няма право да я нарушава.

Парламентът има най-висшата власт в държавата. Няма личност, която има право да се разпорежда с поведението на народните представители. Те би трябвало да отговарят само и единствено пред народа.

Народните представители избират правителство и глава на това правителство (министър-председател)

Те имат право да се разпореждат с действията му, а не той с техните, защото депутатите трябва да отговарят само и единствено пред народа.

Парламентарната група на ГЕРБ покавза нещо различно:

За разлика от демократичните принципи, в България е обратното. Министър председателят Бойко Борисов се разпорежда с решенията на депутатите от парламентарната група на ГЕРБ.

Той казва как те да гласуват и каква политика да водят.

Той казва кого да изберат и какви дейности да извършват.

Това е така, защото те нямат истински качества да бъдат народни представители.

Депутатите от ГЕРБ са никои без партията си, те не са способни на истинско кариерно развитие.

Затова изпълняват всяко разпореждане на господаря.

Колко богат е Бойко Борисов

В поредното си разпореждане увереността на Борисов в контрола над всички власти надхвърли всички граници.

Той публично призна през официалната си страница, че той издава команди над парламентарната група на ГЕРБ, а не те над него.

Текст на цялото признание:

Разпоредих на ПГ на ГЕРБ да изработи и внесе нова поправка в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол. Целта на новите предложения е да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна. Новите текстове трябва категорично да предвидят забрани за разпростиране на действието спрямо заварени приватизационни договори.

Типичният гербаджия не би реагирал на такова изказване, но интелигентните граждани на Република България не биха простили това погазване на демокрацията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар