Борисов: От Горанов 10 млн. и от мен 5 млн., и ще дотираме чартърни полети

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
За пореден път, в типично собственически стил на отношение към държавата като като “бащиния”, Бойко Борисов каза: От Горанов 10 млн. лв. и от мен 5 млн. лв., да ги направим 15 млн. лв. и ще дотираме чартърни полети.

Това обеща той на туристическия бранш при откриването на мултифункционалната зала „Перуника“ и поиска местните власти и туристическият бизнес да дадат схема.

Дотацията на чартърни полети за следващия туристически сезон като подарък дойде в КК „Албена“ по повод 50-годишния юбилей на курортното селище.

С ден по-рано от предварително обявеното той, заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на финансите Владислав Горанов бяха гости на комплекса.
Заедно с Радосвет Радев – председател на БСК и на Съвета на директорите на „Албена“ АД прерязаха лентата на най-новата придобивка в комплектса – мултифункционална зала „Перуника хол“, след което гости и присъстващи – влязоха да разгледат залата.
Пред всички Р. Радев приветства гостите за юбилея и подчерта, че Албена е „знаме на успешната приватизация“, като подкрепи твърдените си с цифри.
Радев бе категоричен, че не очаква от премиера да води туристи, нито да готви добре, но пожела Борисов да даде знак, че българският туризъм е толкова важен за българското правителство, колкото е за колегите му на юг, запад и север и добави, че когато правителството успее да привлече „Фолксваген“ като инвеститор, то немският бизнес ще има къде да отдъхва, защото според немска преса „европеецът се чувства европеец в Албена“, каза още Р. Радев.
В отговор на думите на председателя на СД на „Албена“ АД от трибуната на новата зала Борисов заяви, че има сериозен ангажимент към северна България и си го изпълнява.
Той обеща АМ „Хемус“ с цената на всичко до 2021 г. да бъде почти готова. Като нелоялна конкуренция от страна на своите колеги – министър-председатели на съседни страни, определи Борисов дотирането на чартърни полети за привличането на туристи в южните ни съседки и поиска големите комплекси, заедно с НСОРБ да подготвя схема и начин как да подпомогнат бранша.
„Горанов дава 10 млн. лв., от мен – още 5 млн. лв., да ги направим 15 млн. лв. и ще дотираме чартърни полети, но дайте схема“ – завърши Борисов.
Днес гости на Албена за нейната 50-а годишнина ще бъдат министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Източник: Кмета.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар