Борисов по време на инспекция: Няма кой да ни врътне кранчето, 100% сме енергийно независими ВИДЕО+СНИМКИ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов пое пак на обиколка из провинцията. ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Този път той посети село Ветрино, където инспектира компресорната станция “Нова Провадия”. С него е министърът на енергетиката Теменужка Петкова и директорът на “Булгартрансгаз” Владимир Малинов.

“Това е за тези, които обичат да приказват за диверсификация, за транзит на газ от всички посоки на газ, десетилетия сме слушали приказките им и само да им покажем поредния грандиозен проект, който върви в момента”, коментира Борисов и допълни: “Най-добрите компресори в света на американската компания “Солар” пускат газта във всички посоки”.

По думите му българите на полето едва ли знаят какво се правило, за да бъдат на газовата карта на света. “Десетилетия след това българите получават транзитни такси от всеки, които в региона и е в Европа иска да транспортира газ”, коментира премиерът. Той уточни, че в компресорите се инвестират 360 млн. лв., за да може “десетилетия наред газовият хъб “Балкан” да е незаобиколим фактор на Балканите и Европа”. “Не случайно европейската комисия го сложи в приоритетни си обекти”, каза още Борисов.

ВИЖТЕ ДОЛУ ПОДРОБНОСТИ ОТ ОБИКОЛКИТЕ НА БОРИСОВ + КУП ИНТЕРЕСНИ ВИДЕА

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар