Борисов призна: Комисията ми е наредила да се въздържам от руски и китайски ваксини

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят на България лакея Борисов, австрийският канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия – Андрей Бабиш, на Латвия – Артурс Кришянис Каринш, на Словения – Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович дават пресконференция след срещата си по повод позицията и настояването им за справедливо разпределението на ваксините срещу COVID-19 в ЕС въз основа на процента на населението на всяка страна членка.

Комисията ми е казала да се въздържам от руски и китайски ваксини и аз съм поръчали от тези, които са ми наредили, измрънка Борисов. Нашият призив от днес е несправедливостта да бъде променена. Иначе действително ще излезе, че м. май едни държави ще натрупат колективен имунитет, други няма да го натрупат. И ще ни накарат да търсим ваксини от трети страни. Аз вярвам на съвета и комисията и новите 10 плюс 4 милиона ваксини ще бъдат дадени на тези, които сме по-назад. На 4 април у нас има избори и на нас са ни особено важни ваксините. Благодаря, Себастиян за възможността да бъда тук, посочи Борисов.

Винаги сме вярвали в европейската солидарност. Гласували сме ваксините да бъдат разпределени пропорционално. Бяха ми посочени няколко ваксини, които са еднакво добри, като преговорите ги води ЕК, гаранцията за качеството е на Европейската агенция по лекарствата. Аз съм закупил по няколко милиона от ваксините. Но нито една от компаниите не изпълняват договорите си. Не само това. Те ги нарушават, нарушавайки пропорционалното разпреление. Казват, че имало някакъв комитет, който взимал по-важни решения в ЕС, защото аз не разбирам как може да се променят нещата без ние да сме гласували, възмути се Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар