Борисов разговаря с Ердоган на 4 очи – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган разговаряха на 4 очи. Срещата се проведе в Истанбул.Преди това двамата откриха българската църква “Свети Стефан”., предаде Нова телевизия.

Развитието на двустранните отношения е приоритет на българската външна политика, посочи премиерът Бойко Борисов на работна среща с турския си колега Бинали Йълдъръм. Той подчерта, че освен непосредствен съсед на страната ни, Турция е съюзник в НАТО и важен партньор в области като миграция, борба с тероризма, енергетика, земеделие и животновъдство, търговия и др.

По думите на премиера Йълдъръм, България и Турция са показали в последните години, че проблемите не ги разделят, а ги свързват.

Борисов и Йълдъръм определиха като прекрасен повода, събрал днес в Истанбул представители на българската и на турската държави, християни и мюсюлмани – откриването на реставрираната българска църква “Свети Стефан”. Двамата лидери коментираха, че ако в миналото за Босфора са се водели войни, сега Истанбул, както и София, са градове, символи на единството на култури и религии.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар