Борисов размаха на брифинг колаж със загиналите астронавти от совалката “Колумбия”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес даде брифинг в партийната централа, по време на който показваше иронични колажи, насочени срещу опонентите му, е използвал снимка на загиналите астронавти от разбилата се совалка “Колумбия”. За това сигнализираха политици и наблюдатели във Фейсбук.

Едно от известните лица на “Демократична България” – Ивайло Мирчев, написа възмутен в профила си във Фейсбук:

“Всъщност нещата са толкова жалки, че в желанието си да уязви опонентите си Борисов се застреля в крака, размахвайки подигравателен колаж с подменени лица, направен от снимката на трагично загиналите през 2003 г. астронавти от совалката “Колумбия”. Дипломация, благородство и държавнически усет ведно…”.

По време на пресконференцията, питан за това какво ще е поведението на ГЕРБ в пленарна зала и условията за подкрепа на кабинета на “Има такъв народ”, Борисов първо каза, че няма да го подкрепят, но след това вметна, че може да даде няколко депутата, ако не достигат. Постави обаче условие.

“Ама да дойдат при мен и да поискат. Ей тия трима астронавти да дойдат и да кажат – не ни стигат 10 депутата, дай ни. И може да им дам”, заяви той и показа колаж от първа страница на вестник “Капитал” под заглавието “Мисия 121” (нужните за мнозинство депутати – б.р.) с Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов като астронавти.

След това обаче лидерът на ГЕРБ заяви, че на тяхно място, предлага да “сложим тези – това са спасителите” и показа нов колаж с лицата на лидерите на партиите на протеста, плюс бившия му заместник Цветан Цветанов, наложени върху друга снимка на астронавти. Оказа се, че това е екипажът на совалката, която на 1 февруари преди 8 години се разпада при пoвтoрнoтo cи нaвлизaнe в aтмocфeрaтa пo врeмe нa cвoятa 28-мa миcия. 

Снимка: НАСА

До този момент няма коментар от ГЕРБ за гафа, който очевидно е допуснат от екипа на Борисов, а не лично от него.

Последваха обаче и други негативни коментари за пиара на досегашната управляваща партия. Журналистът Константин Вълков например написа, че такива кадри никога не се ползват за колажи.

 Ето и цялото изявление на бившия премиер:

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар