Борисов се застрахова! Няма да влезе в затвора, ако избие народа с ваксини срещу COVID-19

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат готови за разпространение най-рано през април 2021 г. Бойко Борисов обаче вече е подсигурил тяхното пристигане в България.

 

Нашата страна ще закупи от „Биг Фарма“ ваксини на стойност 300 млн. лв. Засега не се предвижда те да са задължителни, тъй като това би усилило протестите срещу правителството.

Борисов бяга от правосъдието относно ваксините

Интересното в случая е, че Борисов е поискал от Европейския съюз да бъде имунизиран от прокурорско разследване за ваксините. Това говори само едно, той не е сигурен, че ваксината ще бъде безопасна за здравето на населението и затова иска да избяга от правосъдието, ако евентуално след време пострадал човек се опита да го съди.

Всъщност тази практика се прилага от управляващите в САЩ от години. Тя се казва INDEMNITY и представлява бягане от отговорност на държавните лица, които се скриват зад държавата.

В Америка не гарантират качеството на ваксините против грип и други болести и за да не може някой пострадал да съди управляващите, те предварително си осигуряват имунитет. Така потърпевшите от ваксини американски граждани съдят държавата и на практика американските данъкоплатци плащат обезщетението.

Бойко Борисов желае да направи същото в България. Той се е съгласил да купи ваксините срещу коронавирус само ако му осигурят прокурорски чадър, пише Mediapool.bg.

Самите 300 млн. лв., които се очаква да бъдат платени на „Биг Фарма“, ще дойдат не от премиера или някого от екипа му, а от българските данъкоплатци. На практика ще се получи парадоксът, че българинът ще си плати, за да бъде изложен на риск от осакатяване, сериозни болести и дори умъртвяване,

Единственото спасение се вижда във вратичката, че ваксината срещу Ковид-19 няма да бъде задължителна и всеки ще има своя избор дали да рискува. Според източници Борисов се е отказал от задължителното ваксиниране, защото то би коствало главата му, тъй като и без това срещу него текат протести.


Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар