Борисов се обяви за демократ по душа, забрави, че е посрещнал 10 ноември 1989 г. като член на БКП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Друга някоя партия, а не неговата, водила “последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация”

10-ти ноември е дата, която трябва да помним! Тази дата промени съдбата на България и на всеки човек. Минахме през много труден преход, но важното е, че съхранихме мира и продължихме напред.

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

“Страната ни стана член на НАТО и Европейския съюз благодарение на много работа и консенсус както между политическите партии, така и в обществото. Трябва обаче да помним, че през целия преход имаше една партия, която водеше последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация. Да помним, за да не се повтаря!”, пише премиерът, явно забравил, че на 10 ноември 1989 г. самият той е служител на МВР и член на БКП. Нещо повече, когато две години по-късно БКП, преименувана на БСП, пада от власт и превителството на Филип Димитров започва деполитизация на армията и полицията, Борисов предпочита да напусне МВР, но не и да излезе от партията. 

“За мен, като демократ по душа, най-голямото постижение на 10 ноември е свободата на избор! Днес всеки е свободен да избира, да е критичен към властта. Това е ценност, която трябва да отстояваме всички. Бъдете свободни, но и отговорни!”, завършва премиерът.

Днес се навършват 31 години от началото на демократичните промени в България. На тази дата през 1989 г. пленумът на ЦК на БКП гласува оставката на Тодор Живков като генерален секретар на партията. На негово място е избран Петър Младенов. Живков не подава оставка от поста председател на Държавния съвет на Народна република България (най-високата длъжност в държавата). Пленумът обаче предлага на Народното събрание да го освободи и от този пост, което се случва на 17 ноември.

/10

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар