БОРИСОВ СИ ЗАМИНАВА! Медицински сестри опънаха палатков лагер пред Министерски съвет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Медицинските сестри вдигнаха палатков лагер пред Министерски съвет. Начело с Мая Илиева, лидер на новоучредения Синдикат на медицинските специалисти, част от протестиращите медицински сестри ще нощуват в палатките.
Те смятат лагерът да остане и утре. Приканват и гражданите да ги подкрепят, информира DarikNews.bg. В протеста, които започна по-рано днес, участваха медицински специалисти от много други градове, освен София – Бургас, Пазарджик, Плевен, Хасково, Момчилград и Карлово.
Те дойдоха с бусове, за които са събрали пари помежду си. Медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната за пореден път тази година се събраха да протестират пред сградата на Министерския съвет по-рано днес, с искане за кардинални реформи в системата на здравеопазването.
Те нямат политически искания, държат само договореното с министър Ананиев да се изпълни – по-добри условия за работа, по-високо заплащане, прозрачно разпределение на публичните средства, осигуряване на достъп до по-качествени здравни грижи на населението. “Не е редно държавата да финансира частни дружества.
Не е редно да се искат от пациентите какви ли не измислени такси”, казаха протестиращите, които държат това да се промени. Те настояват за реформа в системата на здравеопазването у нас.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар