Борисов със съботни полюции: Има „бели“ и „черни“ машини за гласуване!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Затъналият в огромни корупционни скандали лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пробва да отвлече общественото внимание от изчезналите 60 млн. лв. за магистрала „Хемус“ по време на неговото управление. Вместо да даде обяснение къде са изчезналите милиони, в събота партията му свика брифинг пред склад на ул. „Подп. Васил Златарев” 44А в столицата и обвини служебното правителство в „огромна изборна манипулация“.

В склад в София се съхраняват 228 нелегални машини за гласуване. Има 228 други машини, внесени у нас – извън официалните за гласуване, обявиха от партията, внушавайки „невиждани изборни манипулации“.

„Всичко, което е честно и почтено се изчегъртва в момента! 228 машини, по хиляда гласа например са 228 хил. в полза на Радев. Ние не знаем тези в чужбина дали не са подменени. Хайде сега за проба да си вкараме нещо в този склад. За гласуване говорим, не за щайги с домати. Идентични, същият софтуер, същият външен вид, същите куфари“, заяви Бойко Борисов.

„За кого ще работят? Не са в наша полза със сигурност“, коментира Борисов.

Брифингът започна с 15 минути преди обявеният час, защото според ГЕРБ след обявяване на брифинга е последвало прибиране на машините, които преди това са били пред склада.

ГЕРБ категорично заявиха, че няма да правят опит за влизане в склада.

„Аз съм дисциплиниран човек и много уважавам полицаите. Ще поднеса извинение, ако се окаже, че няма или са в друго помещение, но не са“, заяви Борисов и призова медиите обаче да бъдат допуснати да видят съдържанието на склада.

„Моят противник е Радев, Рашков е неговият инструмент за мръсни поръчки“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Какво стана? Хванахме ги. Искаме да ви помолил да влезете вътре и да проверите. Макар че направиха опити да изнасят, ние твърдим, че в склада, в който трябва да се съхраняват и да се охраняват машините, има 228 машини повече“, обяви Бойко Борисов, който също се присъедини към извънредния брифинг на ГЕРБ пред склада, където се съхраняват машините.

„Висши служители на МВР, възмутени от Бойко Рашков, ни предупредиха, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000 гласа, което си е една партия“, алармира бившият премиер.

„С тези машини, мога да правят, каквото си искат. Тези машини нямат работа в този склад. Само да не излязат с номера, че са за резервни части или са за Грузия. ЦИК е сезирала ДАНС, но ДАНС не е предприела нищо. Машините са вкарани в България, а Рашков ги кара тука“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„ЦИК сами казват, че тези машини не са част от договора по доставка на допълнителните машини“, коментира още Бойко Борисов.

„Разбрах за тези машини от честните и почтени служители на МВР, които са възмутени от Рашков. Нито ще питат за Пламен Узунов, нито за Пътя на Копринката, нито за Радев. Паралелно трябва да се знае, че Петър Кънев, кандидат-депутатът от БСП, който вчера беше плътно до Радев, получава милиони, за да печати бюлетини за изборите. Все едно ще гласуваме с бюлетини. Лапаница. Голяма лапаница“, каза още Борисов.

„Могат да сложат на Радев 228 000 гласа, когато си поискат. За мен изборите вече са компрометирани. Толкова гласове ще ни се отразят и на нас, въпреки че ние пак ще ги бием с много“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар