Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента, каза премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

По думите му винаги на първо място, във всяко едно действие, стои животът и здравето на българите.

Министър-председателят се радва, че има и много оздравели.

“В същото време следим и процента на заразените. С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс”, изтъкна Бойко Борисов.

За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помага на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения – за всичко това трябва да има работеща икономика, добави премиерът.

“Обсъждаме актуалната обстановка със здравния министър и членовете на Националния оперативен щаб. Всеки доклад на лекарите се анализира внимателно”, допълни Борисов.

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов докладва данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Били са обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Направен е бил преглед и на натовареността на болничните заведения у нас, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В срещата са участвали председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на “Пирогов” и на Александровска болница – проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов, се посочва още в съобщението.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар