Борисов: Това е счупена държава, мъчно ми е (видео)

Борисов: Това е счупена държава, мъчно ми е (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Това е счупена държава, мъчно ми е“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костинброд.

„Фискалният резерв го няма, парите от сметката за автомагистрала „Хемус“ ги няма, за две години всичко е похарчено“, посочи той.„Днес теглят още 200 млн. лв. дълг с 3% лихва за 3 години, добави той и припомни: „От онзи ден емисията – един млрд. лв. са лихвите, кога ще ги изработим, за да ги върнем? Това е много трагично. Въпросът за мен е кой ги „инсталира“ и защо, защо България трябваше да бъде разрушена“, попита риторично Борисов.


„С почти 5 милиарда лева се е увеличил държавния дълг и то с лихва над 4. 5 %. Ако Горанов беше министър, щях да го уволня същия ден. Не е виновно служебното правителство, нито министър Росица Велкова. Виновен за капана е Асен Василев, който щракна на президента Радев“, подчерта лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Борисов заяви, че по време на неговото управление банките са плащали, за да съхраняват парите с изключение на ковид кризата, когато е било теглено.

Той изрази задоволство, че на 1 октомври президентът Румен Радев ще открие интерконектора с Гърция, чието изграждане и финансиране започна при управлението на ГЕРБ.

„Радостно ми е, че Радев на 1 октомври ще открие интерконектора и Киро пак ще стане за смях. Не вярвах, че ще го кажа, ама го казвам“, каза Бойко Борисов. По-рано днес стана ясно, че на 1 октомври, държавният глава Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по повод официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България в Зала 3 на НДК.

„България е минавала през войни, плащали сме репарации, страната ни ще надживее Киро и Асен, и нас“, убеден е председателят на ГЕРБ. „За да спасим държавата, трябва да ги бием, за да отрезнеят и те, категоричен е Борисов. „2 години хаос, застой и пустош“, обобщи той и заяви, че ще се пенсионира, когато види автомагистрала „Хемус“ довършена и готова.

 

 

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар