Борисов: Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми

Борисов: Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми. Това написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на днешното гласуване в пленарната зала на промени в Закона за хората с увреждания.

В подкрепа на законопроекта, внесен от ГЕРБ-СДС, гласуваха 184 народни представители, нямаше нито един против или въздържал се.„Напомням, че с такива мнозинства бяха гласувани решенията и за компенсациите за електроенергия за бизнеса, и за „удължителния“ бюджет, и за еврозоната, и за Шенген, и за Украйна, и за F-16″, написа Борисов.


„Днес със 184 гласа „за“, нито един „против“ и нито един „въздържал се“ народните представители приеха на първо четене предложенията на ГЕРБ-СДС хората с увреждания да не губят правата си при забавено освидетелстване и да не бъдат ощетявани. Досега големите забавяния в решенията ги оставяха месеци наред без пенсии и социална помощ. Сигурен съм, че законът ще бъде приет и на второ четене. Към края на третото правителство, което ръководих, средствата за хората с увреждания бяха увеличени четири пъти и достигнаха почти 3 млрд. лв.“, добави Борисов.

Вчера хора с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет (МС). Те настояха в дневния ред на правителственото заседание да бъде Наредбата за медицинската експертиза. Целта е да се гарантират по-кратки срокове за издаване на решение на Териториалните експертни лекарски комисии, а придружаващите заболявания да се вземат предвид към основното.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар