Борисов, чао!!!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много задачи, които няма как да се реализират за около три месеца, постави президентът Румен Радев пред министрите си. Това се случи днес на официалната церемония на „Дондуков“ 2 при клетвата на служебното правителство.

В началото на церемонията президентът заяви, че страната в момента излиза от период та авторитаризъм и корупция. „Възроди се духът на парламентаризма и свободно слово, пропука се омертата, на която се крепеше управленския модел“, заяви Радев. Но добави, че парламентът не е сбъднал очакванията на хората за ново правителство – това е урок за всички партии, в навечерието на новата предизборна кампания.

Своето правителство той представи като „кабинет на демократичното единодействие“. В него имало „хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални професионалисти, доказани администратори, предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди“. Задачите на министрите щели да бъдат война на купения вот, да разкрие истинската картина за състоянието на държавата и да направи първа крачка към укрепване на държавността (да се управлява почтено и прозрачно). Радев добави, че министрите ще срещат съпротива на статуквото.  „Отиващото си правителство изцеди храната със спорни проекти и предизборни харчове“, каза той. Няколко пъти в речта си Радев бе доста остър спрямо отиващата си власт.

Президентът изреди и изкючително много приоритети накуп. Чудно е как правителството ще ги реализира през краткия си период – борба с пандемията, ред във ваксинирането, по плана за устойчивост, иновации, нови технологии в образованието, борба срещу сечта, застрояването, спасяване чрез медицински хеликоптери, реализиране на енергийни проекти… След това представи министрите си един по един.

Думата взе и Стефан Янев. „Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите“, заяви той. Ще изисква от министрите си чест, отговорност, отчетност и прозрачност – за да се върне доверието в институциите. Сред предстоящите задачи спомена борбата с пандемията, организирането на изборите. И обяви мото на кабинета: „Почтеност, прозрачност и професионализъм“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар