Борисов: Eдинствената работа на опозицията е да си играе със страховете на хората

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов на днешното правителствено заседание съобщи, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов заедно с Менда Стоянова и управителя на БНБ Димитър Радев да вземат решение по отношение на страховете на опозицията за борда.

Борисов коментира и какво се прави, за да се помогне на Перник в борбата с безводието.

Още в началото на правителственото заседание Бойко Борисов започна с темата за кризата в Перник. Съобщи, че водопроводни тръби вече пътуват към града и до няколко дни ще са там. Общо 26 млн. струва целият нов водопровод, но според премиера това е единственият начин да бъде спасен градът от безводие, предаде БНТ.

Освен това стана ясно, че обвиненията, които получава правителството, че водопроводните тръби са изключително стари – над 70-80 години, Борисов заяви, че и опозицията, когото е имала възможност, не е направила нищо и сега подмяната им ще струва около 60-70 млн. лв.

Той коментира също и темата за Валутния борд.

“Всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух. Как сме искали, какво да направим. Но – в края на краищата, днес съм възложил на финансовия министър да покани управителя на БНБ Радев, Менда Стоянова. От финансовата комисия кой е председател. Да. Поканете и от другите партии. Вземете едно решение накрая. Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които се опитват от опозицията да насаждат, да е необходимо ратификация от българския парламент. За да не кажат, че двама души – Горанов и Радев, управителят на БНБ само биха могли да взимат подобно решение. Така че днес и това го приключете, защото тези хора, единственото, което правят е да си играят със страховете на хората.”

Премиерът очаква от екоминистъра Емил Димитров да направи анализ на язовирите в страната и да му го представи като ще получи пълното съдействие на МВР.

Той съобщи също за проверка в два ВЕЦ-а, за които се знае, че не работят, но според сигнали работели нощем. Ако това е вярно, ще бъдат затворени, заяви премиерът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар