Борис Джонсън сравни ваксинацията с коледен подарък в посланието си за Рождеството

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В посланието си по повод Рождество Христово британският премиер Борис Джонсън призова британците да се ваксинират срещу коронавируса, като по този начин направят невероятен подарък на себе си и на близките си, предадоха световните агенции.

„След две години на пандемия не мога да ви кажа, че сме се излезли от нея“, казва Джонсън в посланието си, откъси от което бяха разпространени още тази нощ, но което ще бъде излъчено по-късно днес.

„За милиони семейства из страната, надявам се и вярвам, че тази Коледа е и ще бъде значително по-добра от миналата“, подчертава той. Джонсън визира миналата Коледа, когато хората бяха в локдаун заради варианта Алфа на вируса и ваксинационната кампания едва-що беше стартирала.

„Ако тази година вие имате нужда от една по-голяма пуйка, ако имате повече зеле за рязане и повече съдове за миене, то това е по-добре, защото тези ритуали имат голямо значение. И ако тази година купчината разкъсана и смакчана опаковъчна хартия е по-висока, това е точно, защото ние си подарихме един невидим и безценен подарък – ваксинирането“, казва премиерът, визирайки това, че британците ще празнуват в по-широк семеен кръг благодарение на напредването на ваксинационната кампания. Но тъй като много британци са заразени и ще трябва да спазват самоизолация, това означава де факто, че пак доста хора ще прекарат Коледа, изолирани от близките си.

В коледното си слово Джонсън допълва, че ако на теория времето не стига за купуване на подаръци, има винаги „нещо невероятно, което вие можете да дадете на вашето семейство и на цялата страна и то е да се ваксинирате, било то с първа, втора или бустерна доза“.

Той благодари на онези, които вече са се ваксинирали, и припомня, че „ваксинацията не е нужна само на нас самите, но и на нашите приятели, на нашето семейство и на всички, с които ние се срещаме“. После той се позовава и на учението на Исус Христос, че хората трябва да обичат ближния си, както обичат и себе си.

Джонсън приключва годината с проблеми заради скандали, бунт в партийните редици заради въвеждането на ваксинационен сертификат и загуба на електорален бастион. Освен това продължават трудните разговори на Лондон с Брюксел относно митническите разпоредби, касаещи Северна Ирландия и разрешителните за риболов в британски води.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар