Борис Джонсън: Със завръщането си Тръмп няма да изостави Украйна

Борис Джонсън: Със завръщането си Тръмп няма да изостави Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън подкрепи Доналд Тръмп за следващия президент на Съединените щати, твърдейки, че бившият американски лидер може да е „това, от което светът има нужда“ в момента – стига Тръмп да подкрепя Украйна във войната й срещу Русия.

Всички трябва да пораснем и да свикнем с перспективата“, пише бившият британски лидер в петък в седмичната си колона в Daily Mail . „Ако постъпи правилно и подкрепи украинците – а аз вярвам, че ще го направи – президентството на Тръмп може да бъде голяма победа за света.“

Земята се нуждае от лидер, „чиято готовност да използва сила и непредсказуемост са основен възпиращ фактор за враговете на Запада“, който е „ентусиазиран привърженик на свободните пазари и капитализма“ и който се интересува от „подходящо споразумение за свободна търговия с Обединеното кралство“.

А Тръмп е „вашият човек“, каза Джонсън.

В своята колона Джонсън пише още, че Тръмп е първият президент на САЩ, който се е застъпил за Украйна, давайки им „онези противотанкови оръжия Javelin“ през 2018 г., които бяха „толкова ценни“ в битката за Киев.

Така че каквото и да казват сега за президента Тръмп, не мога да повярвам, че той ще иска да остане в историята като президент, който е изоставил страната, на която вече е помогнал да е свободна„, пише Джонсън.

„Така че на всички мои високопоставени приятели против Тръмп казвам, успокойте се, хора“, добавя той. „Колкото повече се пените и нервирате, толкова по-решителни ще бъдат поддръжниците му – и победата на Тръмп ще продължи да мигрира от възможност към вероятност към закована сигурност.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар