Боршош не бил уведомен за разследването в НДК – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До момента управата на Националния дворец на културата (НДК) не е уведомена по официален ред за образувано досъдебно производство. Това гласи позиция на ръководството на НДК във връзка с потвърждението на прокуратурата за образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за злоупотреба с държавни средства, предназначени за ремонта за председателството.
 
“Не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел”, заявяват от Двореца.
 
Междувременно в периода от започване на преустройството и адаптацията на сградата за целите на Председателството, в НДК са извършвани множество проверки от различни институции – Дирекцията за национален строителен контрол, Главната инспекция по труда, Агенцията за държавна финансова инспекция, посочват още от екипа на Боршош.
 
От там уверяват, че НДК застава категорично зад принципа на прозрачност на изразходването на публичните средства и е готов да съдейства на всички органи в предоставянето на информация по случая.
 
“НДК е една от най-прозрачно работещите институции, която с десетки публични прояви информира за подготовката на сградата за Председателството като част от цялостното ни разбиране за промяната в управлението на Двореца”, се посочва още в позицията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар