39-годишна жена се хвърли от втория етаж на мол в Пловдив

Борят се за живота на бебе в кома, задържана е осиновителката му от Столипиново

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дете на година и девет месеца е в кома след нанесен жесток побой от жената, която го е осиновила. То е настанено в университетската болница “Св. Георги” в Пловдив с опасност за живота, съобщи БНТ.

41-годишната осиновителка от квартал “Столипиново” е задържана, потвърдиха от полицията. По случая има образувано и досъдебно производство.Първоначално момиченцето е прието в интензивното отделение в безсъзнание в петък срещу събота. Донесъл го е на ръце бащата, като бебето не давало признаци на живот. Майката обяснила, че момиченцето е паднало от спалнята и си е ударило главата. Като му разрязали дрехите обаче, лекарите видели следи от удари и ухапвания по телцето, пише “Марица”.


Лекарите са подали сигнала до полицията и до социалните. Органите на реда още не са излезли с официална информация по инцидента.

Детето е било осиновено преди една година.

“Разговаряно е днес със съседи, с хората, които са ѝ били препоръчители за осиновяването, абсолютно никой не споделя, че е имало някакви нередности. Всички казват, че детето се е отглеждало много добре. Не сме получавали сигнали, нито в полицията са получавани сигнали за недобра грижа към детето и това шокира не само нас, а и всички съседи, които познават въпросната госпожа”, заяви Надя Танева – директор на Дирекция “Социално подпомагане” – Пловдив.

 

“Не сме получавали абсолютно никакви сигнали за проблеми при отглеждането на това дете, разговаряхме днес със съседи, казват, майката се е грижила за него много добре”, обяснява тя и за “24 часа”. Рутинните проверки на социалните, които се правят след всяко осиновяване, също не засекли нищо тревожно. Данните били, че момиченцето расте в здравословна среда.

За живота му сега се бори екипът на проф. Пенка Стефанова, завеждащ детската хирургия. Според нея детето е в много тежко състояние.

“Нещата са твърде лични и все още се изясняват. Утре ще има информация”, обясниха от прокуратурата. Според разследващи все още се изяснява дали детето е било пребито или наистина е падало. Назначени са експертизи.

Полицаи недоумяват къде е била Агенцията за закрила на детето да следи в какви условия е било отглеждано. “Изясняваме как се е стигнало до това състояние, защото много неща ни притесняват”, казаха още от прокуратурата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар