Босът на най-голямата петролна компания в света е новият президент на най-богатия клуб Нюкасъл – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Саудитското поглъщане на Нюкасъл приключи, но какво се знае за новия президент на клуба Ясир Ал-Румайян?

Ясир Ал-Румайян е роден през 1970г. и завършва университета „Крал Фейсал“ през 1993г. По-късно завършва специализация по финанси в Харвард, съобщава dsport.bg.

Той има отлична кариера в областта на финансите, която го води като ръководител на международното посредничеството в Саудитската администрация за капиталови пазари и става член на борда на директорите на Саудитската фондова борса.

През 2015г. Става управляващ директор на Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия, който заедно с Аманда Стейвли от ПСП Кепитъл Партнърс и братята Рубен завърши поглъщането на Нюкасъл.

Година по-късно той се присъединява към борда на държавната петролна компания на Саудитска Арабия, чийто председател е сега. Арамко е най-голямата петролна компания в света.

Смята се, че Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия на Ал-Румайян струва зашеметяващите 260 милиарда паунда и има офиси в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско.

След закупуването на Нюкасъл от Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия, Ал-Румайян заяви: „Изключително сме горди да станем новите собственици на Нюкасъл Юнайтед, един от най-известните клубове в английския футбол. Благодарим на феновете на Нюкасъл за тяхната изключително лоялна подкрепа през годините и сме развълнувани да работим заедно с тях.“

Новият борд на Нюкасъл ще има само трима членове. Ал-Румайян ще държи по-голямата част от властта, но към него ще се присъединята Аманда Стейвли от ПСП Кепитъл Партнърс и Джеймс Рубен, представляващ РБ Спортс и Медия.

Висшата лига обяви, че е удовлетворена, защото Нюкасъл няма да бъде контролиран изцяло от саудитската държава.

„Висшата лига, футболен клуб Нюкасъл Юнайтед и Сейнт Джеймсис Холдингс Лимитид уредиха спора относно поемането на клуба от Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия, ПСП Кепитъл Партнърс и РБ Спортс и Медия. След приключване на теста за собствениците и директорите във Висшата лига, клубът беше продаден на консорциума с незабавен ефект. Висшата лига получи правно обвързващи уверения, че Кралство Саудитска Арабия няма да контролира футболния клуб Нюкасъл Юнайтед. Всички страни са доволни, че приключиха този процес, който дава сигурност и яснота на футболен клуб Нюкасъл Юнайтед и неговите фенове“, се казва в официалното изявление на лигата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар