Босът на Хидрострой се сдоби с обвинителен акт – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска прокуратура, която пое разследването, съобщиха, че му е повдигнато обвинение за изнудване. С прокурорско разпореждане е задържан е за 72 часа.

От прессъобщението на прокуратурата става ясно, че на 24 февруари тази година в София на адрес на булевард “Цал Освободител” Велико Желев заедно с още две неустановени лица чрез сила е принудил свой служител да подпише документи – запис на заповед и разходни ордери на обща стойност 68 000 лева, като с тази сума всъщност е ощетил въпросния си служител. Утре прокуратурата ще реши дали ще иска постоянно задържане за обвиняемия, като от държавното обвинение декларират, че разследването ще продължи интензивно и прокуратурата ще осигури точно изясняване на всички факти по случая, разкриване на обективната истина и спазване на законите. За всичко, което бъде установено, ще бъде уведомена и обществеността.Късно вечерта в понеделник, 6 март, полицията претърси офис на Желев. По-късно беше съобщено, че бизнесменът е обект на разследване заради принуда. Прокуратурата уточни, че Желев се разследва за принуда над свой служител.


Велико Желев е председател на Съвета на директорите на “Хидрострой”.

Той е строителен инженер по образование – магистър по “Строителство на сгради и съоръжения” от Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”. Магистър по икономика в специалностите “Индустриален мениджмънт” – Технически университет, гр. Варна и “Икономика на търговията” – Стопанска академия “Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, пише на сайта на “Хидрострой”.

В мандата на правителството на НДСВ Желев оглавява Агенция “Пътна инфраструктура”.

При Тройната коалиция е съветник на министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар