„Ботеви дни – 2024“: Представят първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На тържествена церемония на площад “Христо Ботев” бяха изпратени участниците в 76 Национален туристически поход “По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица”. съобщиха от Общината.

Кметът Калин Каменов поздрави походниците. “Благодаря Ви затова, че сте част от едно от най-емоционалните и патриотични събития в нашата страна. Искрено се надявам Ботевият поход да не е екскурзия, а едно изживяване, което да ви накара да усетите емоцията, атмосферата и желанието, което е водело Христо Ботев и четата му.

Тяхната саможертва поставя началото на пътя към нашата свобода. Бъдете здрави, пазете се един друг и носете Ботев в сърцето си”, каза още кметът Каменов. Приветствие към Ботевите поклонници отправи и областният управител – Надя Донкинска.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи секретарят на Врачанска митрополия – отец Николай Костадинов. В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.

На събитието присъстваха още: народният представител Мартин Харизанов, заместник областният управител Николай Николов, подполковник Симеон Гаджев, заместник-кметовете на Община Враца, ръководителят на Националния поход Евгени Филипов, жители и гости на Враца.

Общия брой на походниците е над 1800, като по стъпките на Ботев тръгват 52 групи от 18 областни града в страната. За първа година в похода се включват и възпитаници на българското училище във Виена.

Откритата сцена на централния площад ще посрещне титаничните музиканти и любимци на няколко поколения – “Фондацията”. Началото на концерта е в 20:00 часа.

Кулминация в програмата е първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона. Спектакълът ще представи моменти от живота и делото на поета и революционер Христо Ботев. Началото е в 21:30 часа, отново на площада.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар