Боян Саръев: Разберете ме много правилно! Подготвя се турска автономия в Родопите и искат да ми запушат устата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Покръстителят на Родопите отец Боян Саръев изригна със страшна сила от манастирския комплекс в Кърджали, който стопанисва.

Саръев има своя поглед от години върху процесите и е категоричен, че родопоското население се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия.

Икономическата вече взимала много сериозен превес. „Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава.
Знаете за коя става въпрос, нали? Преди като говорих за турска автономия, после си имах проблеми. Нещата сега не са се променили много, даже се задълбочават“ казва Саръев.
Категоричен е, че за да запазим Родопите български, трябва да има държавно усилие и политика. Помаците трябвало да бъдат опазени откъм чуждото облъчване и пропаганда. „Срещу мен и хората, които искат да запазят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства.
Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува.
За тази дейност са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам. Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра“, заключва отец Саръев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Боян Саръев: Разберете ме много правилно! Подготвя се турска автономия в Родопите и искат да ми запушат устата

  • Не, че не е истина казаното, но е брадато повече от отчето на снимката. Която всъщност не е на отец Саръев, а някой друг “поп Алигорко”. Чели сме ги тези неща…

Вашият коментар