Боян Чуков: Засега не виждам основания за война между Русия и Украйна

Боян Чуков: МС веднага да отмени решението за експулсирането на руските дипломати!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По повод на изявленията на Кирил Петков във връзка с отзоваването на 70 съветски дипломати, експертът по национална сигурност Боян Чуков разясни:

„Това още веднъж доказва, че Кирил Петков като премиер тотално е избягал от българското правно и административно поле.Решението за експулсирането на руските дипломати е правно нищо. Образно казано, бяга бос през стърнището.


Президентът заяви, че в дневния ред на заседанието на Съвета по сигурността, на което се позовава премиера, няма точка, която да касае експулсирането на руски дипломати.

Второ. Нямало е как по информация, предоставена от президентството, да е имало гласуване, което да легитимира експулсирането на дипломатите.

Което означава, че премиерът е действал като самостоятелно веселяща се единица.

Във водевила в МС участват министърът на спорта и министърът на туризма. Първият твърди, че на закрито заседание на МС въпросът е бил обсъждан, вторият твърди точно обратното. И двамата нямат отношение към обсъжданата тема.

И за да стане още по-комично, липсва позицията на земеделския министър.

Което означава, че решението за експулсирането на руските дипломати е нищожно.

Извън правните и административни положения.

Кирил Петков вече безвъзвратно си изгуби своето лице. Но благодарение на титаничните му усилия България също е на път да изгуби лицето си.

В момента има единственото правилно решение, което вече му бе подсказано, и то е да събере Министерския съвет и да отмени решението за експулсирането на руските дипломати.

Тези, които искат да влязат в детайли по въпроса или по темата като народни избраници, които контролират МС, да формират комисия, която да изиска и оповести документите от заседанието на 9 юни на Съвета за сигурност. И да запознаят българското общество с това, което са постановили.

В случая за мен най-важното е България да запази своето лице, а Кили Петков дори и да иска да спаси своето лице, няма да може, тъй като, както казах в началото, при него случаят е тотална щета“, заключи експертът по национална сигурност Боян Чуков пред ПИК.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар