Боян Чуков: Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор?! Господи, смили се над България!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Външнополитическият анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков коментира емоционално снощните думи на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов в „Панорама“, който се обяви за ревизия на договора със Скопие, но го нарече „Преспански“.


Пламен Николов: Не сме имали премиер като мен

„Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, който е между Гърция и Северна Македония!?!?! Господи, смили се над България!“, написа Чуков във Фейсбук.

Снощи в „Панорама“ кандидат-премиерът на ИТН Пламен Николов каза следното: „Трябва да ревизираме договора с РСМ… Неизпълнените ангажименти по Преспанския договор особено много ни притесняват. По никакъв начин няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможнотта за тяхното европейско бъдеще. Това обаче не означава, че няма да отстояваме своя интерес. Може би ще ревизираме този договор“.

Всъщност Преспанското споразумение е международен акт, с който се решава спорът за името на Република Македония. Това е двустранно споразумение между Атина и Скопие, постигнато с помощта на ООН. С него западната ни съседка се преименува в Република Северна Македония и променя конституцията си, а Гърция подкрепя членството ѝ в НАТО и ЕС и установява стратегическо партньорство с нея.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар