Боян Чуков: Засега не виждам основания за война между Русия и Украйна

Боян Чуков: Светът вече Гори в Трета Световна Война! ЕС е първата жертва!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към момента няма предпоставки войната в Украйна да приключи в навечерието на 9 май, както иска Путин. Това не е война между Русия и Украйна, а между Русия и Западния свят – САЩ, Европа, Великобритания. Москва обаче също има мощни поддръжници – Китай, Индия, Иран, Пакистан. Това заяви в свой коментар геополитическият топ- анализатор Боян Чуков.

Третата световна война вече е в ход. Но не е ясно дали ще се превърне в нова Студена война, или ще се разгорещи още повече. Освен военните действия в Украйна, наблюдаваме още икономическа, финансова и информационна битка между враждуващите лагери. Победителят ще е тази страна, която спечели икономическо- финансовата война, а това ще стане ясно след години, категоричен е Чуков.

Нито САЩ, нито Русия имат намерение да използват ядрено оръжие. Поне не на този етап. Карибската криза от 60- те години беше далеч по- безопасна от настоящето противопоставяне на двата лагера. Засега американците нямат намерение да се намесват официално в конфликта, но не спират да снабдяват Украйна с оръжие съвсем открито, както и Европа. Дали след известно време обаче тази ситуацията няма да се промени, засега не е ясно.

Европа продължава да налага санкции на Русия, но те дават сериозно отражение най-вече върху икономиката на самия Стар континент. Тази ситуация е най- изгодна за САЩ, защото Европа е изцяло зависима от нея, а в същото време едрите капитали, позиционирани в момента в Европа, ще започнат да бягат в САЩ. Затова Вашингтон ще продължи да подклажда с всички сили тази война, и то с надеждата тя да продължи максимално дълго – добре известна истина е, че когато Европа гори в пламъците на войната, САЩ стават все по- богати. Няма логично обяснение за самоубийственото поведение на ЕС, освен че нейният елит е силно контролиран и корумпиран от американския наднационален елит. Казано с други думи – Брюксел не служи на Европа, а на САЩ.

Най- мощната европейска икономика – Германия, ще понесе катастрофални щети, ако продължи политиката си на санкции срещу Русия, подклаждана от САЩ. А без Германия,  не можем да говорим за ЕС като сериозен икономически субект. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар