Боjko бесен на БТВ! Петр Келнер купил телевизията без да му вземат процент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бойко Борисов е бесен, че БТВ вече не е под контрола му. Късно снощи стана ясно защо премиерът и ГЕРБ рязко охладняха към телевизията.

Световните агенции съобщиха, че чешкият инвестиционен фонд ППФ (PPF) на милиардера Петър Келнер са постигнали окончателно споразумение СМЕ да бъде купена от ППФ в сделка за приблизително 2.1 млрд. долара. Продажбата не може да бъде спряна от подчинената на ГЕРБ и ДПС пародийна шефка на КЗК Юлия Ненкова.

По нея ще се произнесе единствено Европейската комисия, тъй като Келнер купува целия бизнес на СМЕ в Източна Европа. Лидерът на ГЕРБ, който е свикнал да контролира всички медии чрез ДПС, дори е забранил на хората си да стъпват в БТВ. В нощта след местните избори, Борисов арогантно нападна репортерка на телевизията, кандидат-кметът на ГЕРБ в Русе Диана Иванова пък отказа тв участие, а един пиарите на партията пише малоумни коментари във „Фейсбук“ за някакъв „БТВ телевизионен Костинброд“.
Припомняме, че миналата година Келнер направи неуспешен опит да купи Нова тв. Нещо повече – чешкият милиардер е бил директно рекетиран от Бойко Борисов да направи Кирил Домусчиев свой местен партньор. Чрез него лидерът на ГЕРБ планирал да контролира редакционната политика на Нова – тоест той и хората му да бъдат хвалени от сутрин до вечер. Келнер категорично отказал, а КЗК спря сделката с абсурдни мотиви. Няколко месеца по-късно тези „абсурдни мотиви“ бяха забравени, когато
Домусчиев взе телевизията с помощта на ГЕРБ. Петр Келнер обаче се оказа голям залък за Борисов, свикнал да използва българските държавни институции за свои лични и на партията си нужди. Чехът е бизнесмен от световна величина, а не дребен банкянски шмекер, и доказа на Борисов, че ще има медии у нас, без задкулисни пазарлъци с корумпетата от ГЕРБ и ДПС. Малоумното твърдение на близкия до властта в.“24 часа“, че Келнер щял да продаде БТВ на сърби изразява желания на поръчителите на дописката в малкото вестниче.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар