Александър Морфов

Браво! Александър Морфов към бивш депутат от ГЕРБ: Мекере си беше, мекере си остана…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Режисьорът от Народния театър „Иван Вазов“ – големият Александър Морфов, и пишман актьорът и бивш депутат от ГЕРБ Евгени Будинов, продължиха коментарите по повод отпадането гербопитека от трупата за спектакъла „Хъшове“.

Бившият депутат с актьорски претенции Евгени Будинов го отнесе лошо…

Темата стана популярна покрай постове във фейсбук на активисти на ГЕРБ, които коментираха, че това е станало, защото актьорът е симпатизант на партията и е бил депутат от партията в 44-то Народно събрание.

Потърсен за коментар от Би Ти Ви, Морфов им изпратил виц:

„Журналисти попитали Евгени Будинов:

– Защо решихте да се кандидатирате за депутат?

– Не виждате ли какво става?! Управляващите са затънали в корупция, безделие и лукс!

– И вие искате да промените всичко това?

– ИСКАМ ДА УЧАСТВАМ ВЪВ ВСИЧКО ТОВА!!!

Реклама

Стар виц. Гецка, Гецка, мекере беше, мекере си остана!“, завършва писменият си отговор до телевизията Морфов.

Според него Будинов няма морал за ролята в „Хъшове“ и това е причината да не участва в спектакъла.

Будинов, който от години е в ролята на Мравката в пиесата, пък коментира, че за него Александър Морфов в последните години се е превърнал от младия Люк Скайуокър в Дарт Вейдър на българския театър.

Александър Морфов от няколко месеца е в конфликт с ПР-а на театъра Велислава Кръстева, която на последните избори придружи почетния лидер на ДПС Ахмед Доган при гласуването му. Тя беше дългогодишен пиар на партията на Доган и от години го придружава в избирателната секция.

В знак на протест Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева с „ДПС“ и „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“, което го конфронтира и с директора Васил Василев.

Впоследствие актьорът Валери Йорданов инициира подписка в подкрепа на Морфов, двамата с Албена Колева поискаха оставката на Василев, а 47 актьори от театъра подкрепиха отворено писмо, в което посочиха постижения на новото ръководство.

В началото на година за втори път Александър Морфов надраска врати в Народния театър, като на тази на кабинета на директора написа „Официален офис на ДПС“, а на стаята на Кръстева – „Приемна на ДПС“.

При едно от последните си интервюта бившият вече служебен министър на културата Велислав Минеков обяви, че Народният театър се превърнал в нещо между полиция и прокуратура.

„Там чувам как непрекъснато хора трябва да дават писмени обяснения, как са били разпитвани. Как всеки трябва да декларира любовта си към директора и към другите две персони“, посочи той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар