Байдън

Браво! Аржентина, Бразилия и Мексико отказаха да осъдят конфликта в Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аржентина, Бразилия и Мексико отказаха да се присъединят към позицията на американските страни в осъждането на конфликта в Украйна в декларация, приета в края на 15-ата Конференция на министрите на отбраната в Америка (CDMA), която се проведе в Бразилия, съобщава ТАСС.

„Аржентина и Бразилия, в съответствие с принципите, които управляват тяхната международна политика, признават ролята на ООН по отношение на постигането на международен мир и сигурност и считат тази организация за платформа с подходящи правомощия за разрешаване на конфликта в Украйна“ – обяснява се в документа позицията на двете държави.

Мексико на свой ред смята, че ситуацията в Украйна не е от компетенциите на CMDA и се присъединява към мнението на Аржентина и Бразилия относно ролята на ООН.

Конференцията на министрите на отбраната на американските страни се провежда на всеки две години. Първата подобна среща на ръководителите на военни ведомства се състоя през 1995 г. в САЩ. Общо представители на 34 държави участват в работата на CDMA, посочва ТАСС.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар