Браво! Бойко Рашков може да смени Иван Гешев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков например.

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партия „Има такъв народ“. Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени утре.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите.

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви Радулов.

И прогнозира, че ще има нови санкционирани българи. „Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли“, каза той.

Експертът по национална сигурност заяви, че „скоро ще се наложи да се направи проверка в ДАНС“. „Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за „Турски поток“, който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар