Браво! БСП няма да подкрепи ГЕРБ

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП няма да подкрепи ГЕРБ за правителство с първия мандат, реши Изпълнителното бюро на партията на провел се онлайн конферентен разговор днес.

Лидерът на партията Корнелия Нинова повтори тезата си, че подходът на ГЕРБ е изначално сгрешен и е трябвало преди да се търси подкрепа да има обединение около приоритети. Тя каза, че причината за отказа е бюджетът и оръжията за Украйна.

“Ние резервна гума за натискане на бутони няма да бъдем. Направихме достатъчно, за да дадем на България стабилност. Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за правителство и подкрепа”, заяви Нинова.

Тя заяви, че левицата се оттегля от преговорите за първия мандат и заговори за обединение около “коалиция на войната” и “джендърска коалиция” между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Тя каза обаче, че за втория мандат има време и допусна разговори между ПП-ДБ и БСП.

Никога вторият и третият мандат не трябва да се подценяват.

Нинова отрече решението да е свързано с изявлението на главния прокурор Иван Гешев. Тя обаче добави, че ще повярва на твърденията му, но ако ги уплътни с доказателства.

Допитване до партийните членове няма да има, както уверяваше лидерът Корнелия Нинова. По думите ѝ такова не е нужно, тъй като от ГЕРБ не получили никаква конкретика.  Вчера тя заяви по повод предстоящата среща с Бойко Борисов и Мария Габриел днес: Ако кабинетът е национален и експертен, бюджетът предвижда дефицит от 4,5%, а членовете на БСП поискат, партията може да участва в правителство. Аз няма да кажа предварително на социалистите какво мисля за управлението, ще гласувам тайно като обикновен партиен член, каза още Нинова.

В края на срещата с Борисов днес, която продължи само 15 минути, БСП не даде отговор на ГЕРБ дали ще подкрепи техен кабинет. Очакваше се Национален съвет утре да вземе решение как ще се проведе допитването сред редовите социалисти.

Ако БСП се откаже, а “Има такъв народ” подкрепи ГЕРБ за правителство, заедно с ДПС, гласовете “за” в НС стават 116 и ще се наложи депутати да не влязат в пленарна зала, за да свалят кворума.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар