Браво! БСП реши да не изпраща представител на партията в делегацията на Петков

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП още веднъж заявява подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия


Знаков ход на разграничение от премира Кирил Петков
 направи ръководството на БСП, една от четирите партии в управляващата коалиция

Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев, съобщиха от „Позитано“ 20.

Ръководството на БСП се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната.

БСП още веднъж заявява подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия.

Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София, след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика.

Решението на ИБ подтвърждава принципната позиция на лидера на партията и вицепремиер и икономически министър Корнелия Нинова, че не бива България да изпраща оръжие за Украйна. За БСП това е червена линия, която партията неведнъж е обявявала, че на никаква цена няма да прекрачи.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар