Браво! БСП ще напусне правителството, ако България прати военна помощ за Украйна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ако позицията за това да не даваме военна помощ за Украйна бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството“, заяви Кристиан Вигенин от БСП в декларация от трибуната на парламента.

„Вторачването за военната помощ за Украйна е необяснимо. БСП подкрепя всичко, без доставка на оръжия. В интерес на България е да подхожда предпазливо и умерено (…) От България не е излязъл нито един куршум за Украйна. Депутат от БСП няма да гласува за такова решение, министър на БСП няма да сложи подписа си под такова нещо“, каза той.

Изказването му идва на фона на предстоящото разглеждане в НС на двете проекторешения за военна помощ за Украйна.

Същевременно днес изненадващо отмениха комисията в НС, която трябваше да обсъди военната помощ. Управляващите отрекоха това да е свързано с посланията, идващи от БСП.

В декларацията си Вигенин призова още тази тема да бъде свалена от обществения дебат.

Депутатът от БСП настоява „правителството да предложи един цялостен пакет за помощ на Украйна и на цивилното население, който да бъде разположен така във времето, че да бъде поносим за нас и полезен за Украйна“.

Той настоява и за такъв план за бежанците от войната в България.

„Бихме искали да се помисли върху възможността да се окаже финансова помощ, макар и скромна, по линия на средствата за помощта за развитие например, на българския район Тараклия в Молдова – район, който вече приютява над 1000 бежанци“, каза още той.

БСП очаква в най-скоро време да бъде възстановено дипломатическото присъствие на България в Одеса и Киев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар