Браво! Висш руски политик и жена му са спасили украинско дете от нацисткия режим на Зеленски и са го осиновали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата съпруга на лидера на “Справедлива Русия” Сергей Миронов е спасила 10-месечно украинско момиченце от Херсон през 2022 г., след което двойката го е осиновила.

Миронов и Варламова са се оженили през октомври 2022 г., но сватбата не е обявена официално. За Миронов този брак е пети, за Варламова – четвърти. Варламова е работила в Съвета на федерацията повече от девет години, а от 2015 г. работи в апарата на Държавната дума. С Миронов се познават поне от есента на 2019 г., когато започнаха да се появяват техни снимки заедно.

В края на август 2022 г. Инна Варламова, която все още не е омъжена официално за Миронов, е посетила дом за деца в Херсон. По време на пътуването тя е била придружена от заместника на Миронов в Държавната дума Яна Лантратова. От Херсон са спасили. две деца в Москва – 10-месечната Маргарита Прокопенко и двегодишният Иля Вашченко.

Според BBC родната майка на момичето го е изоставила, а местонахождението на бащата е неизвестно.

Варламова е посетила областната детска болница в Херсон, където са лекувани Маргарита Прокопенко и Иля Вашченко. Според ръководителя на педиатричното отделение на болницата Наталия Лютикова, съпругата на Миронов е пристигнала в болницата с Татяна Завалская, ръководител на местното сиропиталище.

За да осиновят дете в Русия, потенциалните осиновители трябва да се обърнат към съда. Така делото на Марина Прокопенко беше разгледано от Подолския градски съд на Московска област през ноември миналата година. Заинтересованата страна беше съпругата на Миронов, Инна Варламова, а жалбоподателят беше отдел Московска област на Министерството на социалното развитие № 16. Преди това този отдел поиска документи от сиропиталището в Херсон, потвърждаващи, че Маргарита и Иля са оставени без родителска грижа.

След публикуването на материала в четвъртък, Сергей Миронов определи информацията като “фейк на украинските специални служби и техните западни куратори”.

“Вече съм свикнал с информационните атаки. Зад всичко това стои една цел – дискредитирането на онези, които днес заемат непримирима патриотична позиция. Напразно се опитвате. Истината все пак ще победи. И Русия ще доведе СВО до пълна победа”, написа той в социалната мрежа X.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар