Браво! В Русия вече работят над създаването на ваксина срещу новия коронавирус от Китай

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова заяви, че Русия започва да разработва ваксина срещу новия коронавирус от Китай.

По-рано стана известно, че Роспотребнадзор засили санитарно-карантинния контрол във всички контролно-пропускателни пунктове в Руската Федерация и въведе дистанционно измерване на телесната температура и анкетиране.
Ведомството издаде препоръки за туристите, които смятат да пътуват в Китай, където вече са регистрирани 9 смърни случая.

Опасността от открития в Китай коронавирус е напълно сведена до минимум в Русия, засилен е санитарно-карантинният контрол, каза Анна Попова.

„Опасността днес е сведена до минимум.Имаме собствена система, разработихме я. Засилихме контрола на границата, на всички над 200 контролно-пропускателни пунктове. Води се усилен контрол.

От министерството на здравеопазването на Русия заявиха, че се започва работа по разработката на вакцина срещу новия коронавирус от Китай.

За да започне директното създаване на ваксина, руските специалисти се нуждаят от „подходящ модел на животните“, както и от „самия жив вирус“

 

Междувременно Роспотребнадзор вече е разработил метод за диагностициране на новия коронавирус.
Сред основните му предимства са широко разпространената, висока чувствителност, поради която е възможно да се открият единични копия на вируси, както и скоростта на получаване на резултати — 2–4 часа.Освен това Центърът за стратегическо планиране към Министерството на здравеопазването обяви, че ще създаде специален тест за присъствието на 2019-nCoV. Диагнозата на заболяването ще отнема около 15-20 минути.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар