дете

Браво, ГЕРБ: Всято трето дете у нас е изложено на риск от бедност или социално изключване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

24,2% от децата (под 18-годишна възраст) в Европейския съюз са били изложени на риск от бедност или социално изключване през 2020 г., показва проучване на Евростат.

Това е повече спрямо 21,7% от възрастните (18-64 г.) и 20,4% от хората над 65-годишна възраст.

Факторите, които влияят върху риска от бедност или социално изключване в ЕС през миналата година, са интензивност на работата, ниво на образование, вид домакинство, наличие на мигрантски произход и условия на живот.

Снимка 551744

Източник: Евростат

България (36,2%) е на второ място сред страните от ЕС, в които децата са най-сериозно изложени на риск от бедност и социално изключване. Преди нея е единствено Румъния с 41,5%. Следват Испания (31,8%) и Гърция (31,5%).

На противоположния полюс са с най-нисък риск са Словения (12,1%) и Чехия (12,9%). След тях се нареждат Дания и Финландия съответно с 13,5% и 14,5%.

Източник: News.BG

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност