Браво, ГЕРБ! В Благоевград има само 25 легла с респиратори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Имаме около 89 човека под карантина, всяка болница е отделила място за хора, които са по-тежки случаи. Едната болница – 7, а в другата – 5.

Предприети са всички мерки, продължаваме да търсим допълнително оборудване за болниците.“ Това заяви кметът на Благоевград Румен Томов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че в областта няма все още няма глобени и карантината се спазва.

„Средства се търсят за респиратори, а община Благоевград е обявила дарителска сметка, за да посрещане пика както трябва. В момента разполагаме с 20-25 легла с респиратори. По данни на Националния щаб от COVID-19 ще се разболеят около 4000. На база на населението на държавата за нашата област са около 200, а от тях тежко болните – 40. Това е отново по статистически данни. Аз мисля, че 40 легла ще ни свършат работа„, обясни Томов.

Кметът на Благоевград коментира, че може би има много хора които са вирусоносители, но те не знаят.

По думите му всеки ден взимат мерки срещу разпространението на заразата – дезинфекцират целия град, забранен е достъпът до търговски обекти без маски.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.