Браво, ГЕРБ! Италианският боклук залива Варна. Хванаха още 102 контейнера

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районната прокуратура във Варна започва проверка на 102 нови контейнера с отпадъци от Италия, складирани на пристанище Варна запад, пише БНР.

Новите 40-футови контейнери са установени в хода на разследването по образуваното досъдебно производство на 16 януари тази година.

Изпращачът и на тези 102 контейнера е същият, който изпрати и 25 контейнера на девети октомври отново също на пристанище Варна Запад – „Дентиче пантелоне“.

Същият е и получателят на товара – софийската фирма „Блацион“ ООД, в която стана ясно, че собствениците са граждани на Скопие и италианци.

Огледът, който започна днес, трябва да установи дали отново е налице разминаване между посоченото в митническите документи, тоест товар от пластмаса и каучук, и реалното съдържание на контейнерите.

При отварянето на част от първата пратка с италиански боклук в присъствието на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура се оказа, че се съдържат текстилни тъкани и дървени отпадъци, а не пластмаса и каучук, съобщава БНР.

Огласяването на проверката става в деня, когато на посещение в България е италианският премиер Джузепе Конте по покана на колегата си Бойко Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар