Браво, ГЕРБ! Мрем като мухи на 77 пътни участъка!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 5 месеца Министерство на образованието бави заповедта за промяна на изпитните листовки за кандидат-шофьорите. Четиридесет процента от тях са пълни с абсурди и неща, които нямат отношение към пътната безопасност”. Това заяви пред Lupa.bg Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи.

„Все още има въпрос в листовките от сорта къде се лепи винетният стикер, при положение че от 1 година имаме електронна винетка. Трябва да отпаднат подобни безумия, както и да се увеличат часовете за обучение на бъдещите шофьори. Те продължават да са 31”, увери експертът.

Красимир Вълчев

По думите му част от инфраструктурата е в лошо състояние. 77 пътни участък са проблемни и именно тук мрем като мухи. Това са местата с висока концентрация на ПТП. „Там катастрофите са идентични и когато поискаме от АПИ график за ремонтите, не знаят какво да ни отговорят. Маркировката е в ужасно състояние. Използват се бои, които след втория месец се изтриват. Не се слагат светлоотразителни перли. Има корупционни практики в избора на фирми, които правят маркировките”, убеден е Владимир Тороров.

Той призова да се сложат повече камери по пътищата и магистралите. Към момента на 20 000 километра се падат по 200 камери. Тодоров призова по-скоро патрулките да се оборудват с постерминали, за да могат шофьорите нарушители веднага да си плащат глобите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар