Браво, ГЕРБ! Незаконните постройки на ПАцо Балкона стоят непокътнати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
От сателитна снимка от Гугъл към 2020 години се вижда, че постройките на терасата на тризонета на бившия шеф на КПКОНПИ и настоящ консул в Испания Пламен Георгиев са непокътнати. Според констатацията на кмета на район „Слатина“ почти 60 кв. м. са застроени незаконно и следва да бъдат премахнати, съобщи frognews.bg.

Припомняме, че през юли 2019 г. главният архитект на София Здравко Здравков обясни че е трябвало да провери и сравни документите по казуса с терасата на Георгиев. Според него в тях има разминаване. В документацията по въвеждането на сградата в кв. “Гео Милев”, на ул. Проф. Георги Павлов” №21,  в която живее Георгиев, навесите не са били описани. Същото установи още през април 2019 г. и проверка на район “Слатина”, чиито експерти заключиха, че постройките са незаконни, тъй като не присъстват в предварително одобрения проект.

През октомври 2019 г. Георгиев оттегли обжалването на решението да бъдат съборени постройките на терасата му. Това се случи след изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Георгиев няма да замине като консул във Валенсия ако не махне незаконните постройки от терасата си.

Това трябваше да означава, че бившият шеф на КПКОНПИ сам трябва да бутне строежите и да изчисти строителните отпадъци. Според процедурата това се случва в двуседмичен срок, а за резултатът се съставят два констативни протокола от строителни инспектори. Единият е за съборена незаконна постройка, а вторият протокол е за изчистен строителен боклук. Фрог изпрати молба по закона за достъп до информацията да ни бъдат предоставени тези два протокола, за да можем да информираме обществеността кога се е случило спазването на закона от страна на Георгиев.
Експерти по строителен контрол споделиха, че ако това не бъде направено след изтичане на срока следва принудително събаряне на незаконните постройки. Ако обаче достъпът е невъзможен следва районния кмет да поиска съдебно решение за влизане в имота и събаряне на постройките. Попитали сме и за такова.
Настоящият кмет на район „Слатина“ Георги Илиев бе издигнат от „Демократична България“, а през ноември 2019 г. след избирането му заявява, че ще въведе нов модел на прозрачност.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар