Браво, ГЕРБ! Нови 300 млн. лв. борч

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България ще проведе първия за 2021 г. търг за продажба на облигации на 15 февруари 2021 г. , става ясно от съобщение на БНБ. Централната банка ще проведе аукцион за продажба на ценните книжа.

Сега ще продават лихвоносни съкровищни облигации със срочност 10 г. и 6 месеца (3 833 дневни) от отворен тип с фиксиран лихвен процент. Първичните дилъри могат да участват в аукциона със състезателни поръчки, както от свое име и за своя сметка, така и от свое име, но за сметка на свои клиенти. Те могат да участват в аукциона и с несъстезателни поръчки от свое име, но за сметка на свои клиенти, които не са банки или инвестиционни посредници, включително и такива, установени в друга държава членка или в трета страна.

Финансовото ведомство си запазва правото да отхвърля всички, респективно да одобрява определени поръчки, както и да одобрява количество, различно от предварително обявеното.

Напомняме, че последно в Бюджет 2021 са заложени още 4 млрд. лв. заем, при положение, че все още не се разбра за какво ни е последният от 5 млрд. лв. Бюджетът 2020 все още е на излишък от 800 млн.лв. към октомври и имаме 13,5 млрд. резерв.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар