Браво, ГЕРБ! Удариха с данък малките места за почивка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите приеха последните промени, които се отнасят до бизнеса с Airbnb и Booking на местата за настаняване до 20 стаи, които са регистрирани по Закона за туризма.

Иначе казано – засягащи най-вече онлайн платформи като Airbnb и Booking.

Промените предвиждат следното – хората, които отдават под наем апартаменти в такива плаформи, ще плащат и допълнителен патентен данък, определен в границите от 25 до 250 лв. на стая.

Предложението е на председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, а бе и прокарана с подкрепата на Валери Симеонов.

До момента такъв данък плащаха малки мотели или хотели, категоризирани с една или две звезди. С новите промени реално всички, които предлагат една стая за краткосрочно отдаване под наем, се приравняват към хотели, въпреки че не са задължени да се категоризират.

Приравнени към малките хотели, те ще трябва да платят данък като за една или две звезди, без да имат задължението да получат такава категория.

Със Закона за бюджета бяха приети поправки, които задължават всеки, който предлага такава услуга, да регистрира стаята си в националния регистър за местата за настаняване, сега се предлага и новият налог.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар