Браво! Деца от София изработиха къщички за бездомни животни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С много състрадателност и милосърдие бе проведена тазгодишната „Седмица на доброто“ за 6-годишните деца от подготвителната група на ЧСУ „Дружба“, град София.

Като част от традиционната благотворителна дейност на училището, но и заради включването в проекта „Децата се учат как да защитават животните“ на Фондация „Четири лапи“, децата извършиха нещо прекрасно.

Те изработиха къщички за бездомни животни. В края на дена, всяко едно от децата получи по една кутийка с храна за котки. Задачата е да я постави някъде около своя дом, за да нахрани животинка в нужда.

Проектът стимулира децата да се учат да бъдат хуманни към животните

Те осъзнават, че животинките също имат чувства, и също имат нужди като нас хората. Прекрасно е да им помогнем с осигуряването на храна, подслон и ласки.

Човек, който се грижи за животните и ги обича, проявява същото и към хората.

Според училището, най-ценното в този проект е, че децата и ръководителите им имат възможността да работят заедно за формирането на хуманност и отговорност към живия свят. Нашите деца имат нужда от това, а и не само децата.

Времената са такива, че инцидентите с животни и нападенията срещу тях са ежедневие. Трябва да възпитаме новите поколения да променят това. Крачка по крачка да преобразят света!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар