Браво! Д-р Стойчо Кацаров удвои К19-ваксинацията за 2 месеца

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като редовното правителство инжектира 1 млн. ваксини срещу коронавирус за 5 месеца, само за 2 служебното правителство удвои това количество.

Най-късно в петък ще пресечем границата от 2 милиона дози. И това е, при положениe, че със заповед на заместник-министъра в Борисов 3 Жени Начева предвидените в бюджета за медийна кампания за насърчаване на ваксинацията средства – 2,5 млн.лв., преди първите избори на 4 април бяха пренасочени за ремонти. С което, тотално антихуманно, беше опорочен темпът на имунизацията, която е така важна за живота и здравето на българите. При служебното правителство няма и никакви сривое в доставките на ваксини, което беше характерно при предишния министър на здравеопазването.

Напомняме също така, че служебното правителство пусна онова, което редовното спираше – имунизацията да обхване паркове, молове и други места, където се събират големи потоци от хора от различни възрасти – в момента превенцията сред младите, които са естествен резерв за заразата е най-важна.

Преодолян беше и проблемът с десетките хиляди забавени и объркани ваксинационни сертификати. Нещо повече, благодарение на служебния министър Кацаров и екипа му, България стана сред първите членове на ЕС, които въведоха документите, доста преди да го направят 80% от държавите в Съюза, включително доста по-напредналите от тях.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар