Браво! Жената, която трови кучета в Бургас, загази, ще я съдят

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бургазлийка разказа как кучето й починало за по-малко от 10 минути, след като близнало от  отровата, хвърлена на улицата

Жената, която в 4 часа сутринта обикаля улиците в Бургас и хвърля синьо вещество край сградите и край дърветата, и за която Флагман.БГ писа, вече е разпозната.

Днес ще подам жалба в прокуратурата, защото искам тази жена да спре да хвърля отрова и да си понесе наказанието, каза пред Нова телевизия собственичката на отровения лабрадор Харли.

Тя разказа как кучето й починало за по-малко от 10 минути, след като близнало от вещество, подобно на това, което жената от видеозаписа, публикуван във Флагман.БГ, хвърля на улицата.
„На 12 септември излязох сутринта да си разходя кучето, което е на повод. Никога не е пускано свободно. Той вървеше на 2-3 крачки пред мен. Обърна се до едно дърво.
Видях, че има някаква купчина от някакво синьо вещество. Дръпнах го, но той успя да лапне малко от него“, разказва Диана.
„След като изминахме 50 метра, видях, че Хари започна да залита и да излиза пяна от устата му. Веднага го качих на колата и отидохме при ветеринара. През цялото време, докато пътувахме, той се тресеше. Пред ветеринарния кабинет почина“, добавя тя.
„Хари беше 40-килограмово куче. Почина за по-малко от 10 минути“, уточни Диана.
„Искаме да разберем кой хвърля отрова. Трябва да има наказание. Деца може да пострадат. Никой няма право да поставя отрова. Имаме данни за тази жена. Надяваме се всеки да си получи заслуженото!“, каза пък Тамара.
„Много е опасно да се разпространява отрова по улицата, тъй като има малки деца, които си играят там, а гранулите приличат на сини бонбони“, добави млад мъж.
„Кучета са като хората – има и добри, и лоши. Никой не може да решава тяхната съдба, а тази отрова се разпространява вече три месеца“, каза още той.
„Тези хора трябва да спрат да посягат на живи същества! Дали е куче, котка или човек, какво значение има? Тази планета е наша обща. Кой е казал, че тя е само на хората?“, попита Краси Автанска, която само за седмица (б.а. в дните около Великден), загуби три от кучетата си.
„Те бяха отровени с антифриз. Около седмица бе агонията им“, разказва тя.
„Не знам в 4 сутринта кой ще излезе да се разхожда по улицата. На кадрите се вижда как вади нещо от торбичката и го слага по улицата. Не казвам, че е отрова, но всички данни съвпадат“, добавя Тамара.
Собственик на коте пък разказа как то получило пристъп и починало, след като яло от отровата.
„Гледаме животните повече от 10 години и за хората, които нямат домашни любимци, им е трудно да схванат, че тези кучета са част от семейството ни“, споделят друг бургазлия.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ
Източник: Флагман.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар